درفضیلت عقیق
منقول است که حضرت امیر المؤمنین(علیه السلام) چهار انگشتر در دست مى کردندانگشتر یاقوت براى شرافت و زینتش و فیروزه براى نصرت و یاریش و حدید صینى براىقوتش و عقیق براى حرز و دفع دشمنان و بلاها. و در حدیث صحیح از حضرت على بن موسىالرضا (علیه السلام) مروى است که عقیق فقر ودرویشى را برطرف مى کند و در دست کردن عقیق نفاق را زایل مى کند.
در حدیث صحیح دیگر از آنحضرت منقول است که هر کهقرعه به انگشتر عقیق بزند بهره او تمام تر بیرون مى آید.
در حدیث معتبر از حضرت امام جعفر(علیه السلام) منقول است که انگشتر عقیق در دست کنیدکه مبارک است و هر که انگشتر عقیق داشته باشد امید هست که عاقبتش مقرون بخیر ونیکى باشد.
از ربیعة الراوى منقول است که در دست حضرت امام زینالعابدین (علیه السلام)انگشتر عقیق دید پرسید کهاین چه نگین است؟ فرمود که این عقیق رومى است. حضرت رسول فرمود که هر که انگشترعقیق در دست داشته باشد حاجتش برآورده است.
از حضرت صادق(علیهالسلام) منقول است که انگشتر عقیق مورث ایمنى است در سفر.
در حدیث دیگر از آنحضرت منقول است که هر که انگشترىبگیرد که نگینش عقیق باشد پریشان نشود و عاقبت کارش البته نیکو باشد.
در حدیث دیگر وارد شده است که حاکمى پى شخصى فرستادهبود به سبب جرمى، حضرت صادق (علیه السلام) فرمود که انگشتر عقیق به او برسانید چنان کردندمکروهى به او نرسید.
در حدیث دیگر منقول است که شخصى به نزد حضرت رسول(صلى الله علیه وآله)آمد و شکایت کرد که دزد در راه بهمن رسید و اموال مرا برد حضرت فرمود که چرا انگشتر عقیق در دست نداشتى که آن از هربدى نگاه مى دارد آدمى را.
به سند معتبر دیگر از آنحضرت منقول است که انگشترعقیق در دست کنید مادام که آدمى آن انگشتر را با خود دارد اندوهى به اونمى رسد.
در حدیث معتبر دیگر فرمود که انگشتر عقیق با خوددارید که آن اول کوهیست که اقرار کرده است از براى خدا بیگانگى و از براى منپیغمبرى و از براى تو یا على به امامت.
در حدیث معتبر از بشیر دهان منقول است که عرض کردمکدام یک از نگینها بر انگشت خود بنشانم فرمود که چرا غافلى از عقیق سرخ و عقیق زردو عقیق سفید که اینها سه کوهند در بهشت اما کوه عقیق سرخ پس مشرف است بر خانه رسولخدا (صلى الله علیه وآله) و اما کوه عقیق زرد پسمشرف است بر خانه حضرت فاطمه «سلام اللّه علیها» و اما کوه عقیق سفید پس مشرف استبر خانه حضرت امیر المؤمنین (علیه السلام) و همهآنها یک خانه است و از زیر هر کوهى نهرى جارى است از برف سردتر و از شیر سفیدتر ونمى خورد از آن نهرها مگر آل محمّد (صلى الله علیهوآله) و شیعیان ایشان وهر سه نهر از کوثر مى آید و به یکجا مى ریزد و این سه کوه تسبیح و تقدیسو تمجید الهى مى کنند و از براى محبان آل محمّد طلب آمرزش مى کنند پس هرکه از شیعیان آل محمّد یکى از این عقیقها را در دست داشته باشد نبیند مگر خیر ونیکى و فراخى روزى و سلامتى از جمیع بلاها و امان یابد از شر پادشاه ظالم و از هرچه آدمى از آن مى ترسد و حذر مى نماید.
در حدیث دیگر منقول است که شخصى از برابر حضرت اماممحمّد باقر (علیه السلام)گذرانیدند تازیانهبسیار بر او زده بودند حضرت فرمود انگشتر عقیق او کجاست اگر با او مى بودتازیانه نمى خورد. و در روایت دیگر از حضرت صادق(علیهالسلام)منقول است که دستى به سوى آسمان بلند نمى شود که خدا دوست تردارد از دستى که در آن انگشتر عقیق بوده باشد.
در حدیث معتبر از حضرت امام حسین(علیه السلام) منقول است که چون حضرت موسى (علیه السلام) بر کوه طور با حقتعالى مناجات کرد و برزمین نظر کرد حقتعالى از نور روى او عقیق را آفرید پس فرمود که قسم خوردم به ذات مقدسخود که عذاب نکنم به آتش جهنّم دستى را که انگشتر عقیق در آن باشد اگر ولایت علىبن ابى طالب (علیه السلام) داشته باشد.
در حدیث دیگر منقول است که جبرئیل نازل شد بر حضرترسول (صلى الله علیه وآله)و گفت یا محمّدپروردگارم سلامت مى رساند و مى گوید انگشتر را بدست راست بکن و نگینش رااز عقیق بکن و بگو به على بن ابیطالب (علیه السلام)پسرعمت که انگشتر را بدست راست بکند و نگینش را عقیق بکند حضرت امیر المؤمنین(علیه السلام) پرسید که یا رسول اللّه عقیق کدام است فرمود که کوهى است در یمن که براىخدا اقرار کرده است به یگانگى و براى من به پیغمبرى و براى تو و اولاد تو به امامتو براى شیعیان تو به بهشت و براى دشمنان تو به جهنّم.
از حضرت امیر المؤمنین(علیهالسلام) منقول است که نماز کسى که انگشتر عقیق در دست داشته باشد بر نمازجماعتى که غیر عقیق در دست داشته باشند به چهل درجه زیادتى دارد.
سلیمان اعمش روایت کند که در خدمت حضرت امام جعفرصادق (علیه السلام)بودم در خانه منصور عباسى پسشخصى را بیرون آوردند که تازیانه خورده بود حضرت فرمود که اى سلیمان ببین کهانگشترش چه نگین دارد گفتم یابن رسول اللّه عقیق نیست فرمود که اى سلیمان اگر عقیق بود تازیانه اشنمى زدند او را گفتم یابن رسول اللّه دیگر بفرما فرمود که اى سلیمان انگشتر عقیقامان مى بخشد از دست بریدن گفتم دیگر بفرما فرمود که اى سلیمان انگشتر عقیق امان مى بخشد ازخون گفتم دیگر بفرما فرمود اى سلیمان خداى عزوجل دوست مى دارد که بلند کند بهدعا به سوى او دستى را که در او نگین عقیق باشد گفتم دیگر بفرما فرمود که عجب دارماز دستى که در آن عقیق باشد چگونه خالى مى ماند از دینار و درهم گفتم یابنرسول اللّه دیگر بفرما فرمود که ایمن مى گرداند از فقر گفتم یابن رسول اللّهروایت کنم این حدیث را از جدت حسین بن على (علیهالسلام) از پدرش امیر المؤمنین (علیه السلام)؟فرمود بلى.
در روایت دیگر منقول است که دو رکعت نماز با انگشترعقیق بهتر است از هزار رکعت که با آن نباشد